Junior Advertising Operations Specialist - Nederlands

Job description

Over XITE

Het is onze missie om onze passie voor muziek video's te delen met de wereld en anderen uit te nodigen om muziek op een manier te ervaren die verder gaat dan alleen luisteren: to see music.


XITE streeft er naar de beste muziekvideo-ervaring ter wereld te bieden. XITE is gevestigd in Amsterdam en bereikt consumenten in heel Europa en Noord-Amerika via lineaire netwerken, interactieve TV apps en on-demand streamingdiensten. XITE heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop het publiek muziekvideo’s ervaart door kijkers de mogelijkheid te bieden muziekvideo’s te zoeken, ‘liken’, overslaan en te bladeren door de gehele muziekcatalogus, te genieten van kanalen die zijn samengesteld door ons team van muziekexperts, en door gepersonaliseerde kanalen samen te stellen op basis van genre, tijdperk en stijl met behulp van de unieke Mixer-functie. XITE heeft een volledige catalogus met muziekvideo’s door overeenkomsten met alle grote- en onafhankelijke muzieklabels en werkt elke dag om dit aanbod te vergroten.


Over de rol en het team
Als Junior Ad Operations Specialist werk je aan het opzetten en optimaliseren van campagnes op onze platformen, waarbij je zorgt dat technisch alles op zijn plek valt. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het monitoren, analyseren en debuggen van campagnes en werk je nauw samen met de Director of Advertising Technology. Daarnaast werk je ook veel samen met het sales team en verschillende teams binnen XITE of met externe partners. In deze rol krijg je de mogelijkheid om veel te leren.


Verantwoordelijkheden

 • Opzetten en optimaliseren van campagnes in onze ad server.
 • Beheren van verschillende verbindingen binnen onze advertentieserver naar SSP's/DSP's.
 • Het sales team helpen met het debuggen van verschillende campagnes
 • Dagelijks monitoren en analyseren van de prestaties van de gebruikte tech stack.
 • Je bouwt mee aan onze klantrelaties.
 • Adviseren, monitoren en ondersteunen van externe partners.
 • Coördinatie van de campagnes waarbij je schakelt met interne afdelingen zoals sales, finance en technische teams en met externe partners.
 • Documenteren van processen en producten.


Requirements

 • Je hebt goede communicatieve en organisatorische vaardigheden en bent niet bang om klanten te benaderen.
 • Je werkt goed in een team, maar ook zelfstandig.
 • Je bent goed in time management en kan goed werken met deadlines.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.
 • Goede kennis van HTML/ CSS, XML en Javascript is een plus.


Wat werken bij XITE betekent

Bij XITE bieden we je de mogelijkheid om je carrière te ontwikkelen in een jong, snelgroeiend en internationaal bedrijf. Wij bieden een uitdagende werkomgeving waarin je veel autonomie hebt, met flexibele werktijden en waar geen dag hetzelfde zal zijn. Alle XITE’ers zijn verschillend en authentiek op hun eigen manier, maar we hebben de volgende eigenschappen gemeen: professionaliteit, vriendelijkheid en een flexibele en optimistische houding. En niet te vergeten- we hebben een passie voor muziek en voor lekker eten. Daarom wordt onze lunch elke dag bereid door onze chefs, organiseren we vrijdagmiddag borrels en feestjes op ons dakterras! Klik hier voor al onze benefits!


Het sollicitatieproces

 1. Solliciteren: Solliciteer via de ‘apply now’ knop en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 2. 1e interview (online): Een van onze recruiters neemt contact met je op, omdat we graag meer over je te weten willen komen en om te zien match is tussen jou en XITE. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen over het bedrijf en de cultuur.

 3. 2e interview (live): Een tweede interview van 1 uur met je toekomstige manager, de Director of Advertising Technology, vindt plaats bij ons op kantoor.

 4. 3e interview (online): Een interview met de Director of Sales & Partnerships; omdat je in deze rol veel met het sales team samenwerkt.

 5. Laatste interview (online): Een kennismaking met één van onze board members die verantwoordelijk is voor het Advertising Technology Team.

 6. Referentiecheck: Als onderdeel van ons recruitmentproces vragen we 2 referenties.

 7. Aanbod: Hopelijk kunnen we je met ons aanbod verwelkomen in het team van XITE!