Junior Business Analist

Job description

Over XITE

Het is onze missie om onze passie voor muziek video's te delen met de wereld en anderen uit te nodigen om muziek op een manier te ervaren die verder gaat dan alleen luisteren: to see music.


XITE streeft er naar de beste muziekvideo-ervaring ter wereld te bieden. XITE is gevestigd in Amsterdam en bereikt consumenten in heel Europa en Noord-Amerika via lineaire netwerken, interactieve TV apps en on-demand streamingdiensten. XITE heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop het publiek muziekvideo’s ervaart door kijkers de mogelijkheid te bieden muziekvideo’s te zoeken, ‘liken’, overslaan en te bladeren door de gehele muziekcatalogus, te genieten van kanalen die zijn samengesteld door ons team van muziekexperts, en door gepersonaliseerde kanalen samen te stellen op basis van genre, tijdperk en stijl met behulp van de unieke Mixer-functie. XITE heeft een volledige catalogus met muziekvideo’s door overeenkomsten met alle grote- en onafhankelijke muzieklabels en werkt elke dag om dit aanbod te vergroten. 


Over de rol & het team
XITE heeft muziekvideo’s in licentie van grote platenlabels als Universal, Sony en Warner en daarnaast ook vrijwel alle kleinere labels. Deze licenties worden elke maand afgerekend en hier ga jij je op focussen. In deze rol houd je je voornamelijk bezig met rapportages. Een deel hiervan is al geautomatiseerd, maar het grootste gedeelte nog niet.  Samen met het Data Analytics team werk je aan het automatiseren van rapportages met het gebruik van Python. Daarnaast onderhoud je het contact met onze partners om tot overeenkomsten te komen over de complexe formats die gebruikt worden, houd je de resultaten van rapportages bij en administreer je deze in onze systemen. Het goed afhandelen van muziekrechten is ontzettend belangrijk voor onze groeiende organisatie. 


Je werkt in deze rol binnen het finance team van XITE en je werkt veel samen met ons Data Analytics team, omdat zij de technische hebben van onze tech stack.


Verantwoordelijkheden

 • Je werkt met onze data analytics technology stack, deze bestaat onder andere uit: Clickhouse, Superset en Python.

 • Het creëren, onderhouden en vernieuwen van ons interne reporting systeem.

 • Zorg dragen voor structuur en inzicht krijgen in de uitvoer van het systeem.

 • De kwaliteit van de uitvoer bewaken.

 • Communiceren met interne en externe stakeholders.

 • Bijdragen in het gebruik van data voor de business control processen.

Requirements

 • Je hebt ervaring met het implementeren van data modelling, ETL and data quality processen.
 • Je hebt ervaring met Python, SQL en Excel.

 • Je hebt affiniteit met grote datasets/ big data.

 • Je werkt oplossingsgericht.

 • Je hebt goede communicatievaardigheden zowel in het Nederlands en Engels in woord en geschrift.


Wat werken bij XITE betekent

Bij XITE bieden we je de mogelijkheid om je carrière te ontwikkelen in een jong, snelgroeiend en internationaal bedrijf. Wij bieden een uitdagende werkomgeving waarin je veel autonomie hebt, met flexibele werktijden en waar geen dag hetzelfde zal zijn. Alle XITE’ers zijn verschillend en authentiek op hun eigen manier, maar we hebben de volgende eigenschappen gemeen: professionaliteit, vriendelijkheid en een flexibele en optimistische houding. En niet te vergeten- we hebben een passie voor muziek en voor lekker eten. Daarom wordt onze lunch elke dag bereid door onze chefs, organiseren we vrijdagmiddag borrels en feestjes op ons dakterras! Klik hier voor al onze benefits!


Het sollicitatieproces 

 1. Solliciteren: Solliciteer via de ‘apply now’ knop en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 2. 1e interview (online): Een van onze recruiters neemt contact met je op, omdat we graag meer over je te weten willen komen en om te zien match is tussen jou en XITE. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen over het bedrijf en de cultuur.

 3. 2e interview (live): Het tweede interview vindt plaats bij ons op kantoor met onze Junior Business Controller en de Director of Data Analytics bij ons op kantoor. Tijdens dit interview willen we meer weten over jouw motivatie en kan het team je meer vertellen over de functie. 

 4. Technical assignment: Dit is het moment om je technische kennis te laten zien. Je hebt 1 week voor het maken van de technische opdracht.

 5. Laatste interview:Het laatste interview met onze Business Controller en één van onze board members.

 6. Referentiecheck: Als onderdeel van ons recruitmentproces vragen we 2 referenties.

 7. Aanbod: Hopelijk kunnen we je met ons aanbod verwelkomen in het team van XITE!