Music Planning Internship

Job description

Dus jij hebt besloten dat je in muziek en media wilt werken? Kent je liefde voor muziek geen grenzen? Zit jij in je 3e of 4e jaar van jouw media-, communicatie- of muziekopleiding? Dan hebben wij een te gekke stage voor je bij XITE! Wij zijn het enige tv-kanaal dat echt om muziek draait. We willen artiesten en jongeren een platform geven en onze kijkers de kans bieden om dagelijks onder te duiken in muziek. En daar kan jij bij gaan helpen!

 

Omschrijving

We zijn per 29 juni 2020 op zoek naar een muziekplanner voor de tv-zender(s). Als onderdeel van het muziekteam ben jij verantwoordelijk voor het plannen van de muziekvideo's op één van de lineaire XITE-zenders, het onderhouden van de Electronic Program Grid en XITE's videocatalogus up-to-date houden met de juiste metadata. Daarnaast denk je actief mee aan de muziekstrategie van de diverse tv-programma’s die wij hebben. Je blijft relevante content zoeken voor de zender en deze ga je analyseren.
Omdat wij (jong) talent graag een kans geven, ga jij op zoek naar veelbelovende artiesten met toffe clips om hen een boost te geven via onze diverse platformen. Je bent niet bang om jouw mening te geven en kan goed onderbouwen waarom wij bepaalde content moeten draaien op de zender. Je werkt nauw samen met het marketing team om muziek gerelateerde input te geven voor social posts en andere marketingactiviteiten. Je bent op de hoogte van de laatste releases en bedenkt hoe wij dit het beste onder de aandacht kunnen brengen.  

Requirements

 • Minimaal HBO denkniveau
 • Je bent gepassioneerd over muziek en een creatieve denker
 • Je bent pro-actief en nieuwsgierig naar de werkwijze van een muziekzender en brand
 • Je bent een duizendpoot maar weet je werk goed te prioriteren en behoud hierbij duidelijk overzicht.
 • Je kunt je goed uitdrukken in de Nederlandse en Engelse taal in woord én geschrift
 • Je bent leergierig en wilt graag leren werken met professionele muzieksamenstelling-software (Powergold) en broadcasting-software (bijv. WhatsOn/ToolsOnAir/Veset)

We zoeken iemand die zelfstandig kan werken, op de hoogte is/wil zijn van muziekvideo’s en een verantwoordelijkheidsgevoel heeft.


Bedrijfsinformatie

XITE’s missie is om de beste muziekvideo ervaring ter wereld aan de consument te bieden. Het Nederlandse muziekvideoplatform bereikt inmiddels meer dan 100 miljoen huishoudens in Europa en Noord Amerika. XITE verbeterde de muziekvideo ervaring met het lanceren van een interactieve service, waarmee kijkers muziekvideo’s kunnen liken en skippen, kunnen kiezen uit bestaande themakanalen of zelf een muziekkanaal kunnen bouwen. Bovendien verbindt XITE diverse merken aan muziek en (pop)cultuur om Young Adults te bereiken. De in-house productieafdeling is gespecialiseerd in het maken van deze branded en original content.


Wat bieden wij?

 • De stageperiode is vanaf 29 juni 2020 voor minimaal 5 maanden (startdatum mogelijk in overleg)
 • De stageplek betreft een 40-urige werkweek
 • Stagevergoeding á € 300,- per maand
 • Een té gekke werkplek met elke dag een heerlijke vers bereide lunch door onze chef
 • Wij houden wel van een feestje, deze zijn dan ook ruim vertegenwoordigd

Lijkt dit je wat en kan je bovenstaande vereisten afvinken? Solliciteer dan nu!  

Graag ontvangen wij jouw CV + motivatiebrief geschreven in het Engels.